joomla templates top joomla templates template joomla

Webműhely 1 (2010-2015)

Fejlődik az Átalvető

on . Beküldve: Webműhely 1

atalvetoTöbb mint egy éve indult útjára a Gyulafehérvári Caritas vidékfejlesztési projektje, amelynek egyik fontos része az Átalvető elnevezésű program. A főként a vidéken élő emberek megélhetését elősegítő Átalvető néhány hónap múlva már on-line felülettel jelentkezett, a napokban pedig azt az átvevőpontot is megnyitották, ahol az interneten megrendelt termékek a vásárlókhoz kerülhetnek. A program Gyergyóban is elindulhat, ezt azonban egy gazdaképzés előzi majd meg.

Az átvevőpont megnyitásáról illetve a gyergyói tervekről az alábbi linkeken olvashatnak:

Az Átalvető honlapját a Műhely Egyesület készítette és fejleszti. Mi is büszkén foglaljuk össze az oldallal kapcsolatos eredményeket, a rendelkezésre álló látogatottsági statisztikák alapján.

A honlapon jelenleg 11 udvarhelyszéki gazda bemutatkozó oldala található meg, 43 különféle termékkel. Érdeklődőből és vásárlóból sincs hiány, 112 felhasználó regisztrált eddig a honlapon. Az online rendelési folyamat november elejét érhető el, 5 hónap alatt eddig közel 50 rendelést rögzítettünk, a rendszernek már több törzsvásárlója is van. A rendelési mennyiség folyamatosan emelkedik, míg novemberben egész hónapban 9, decemberben 13 rendelés érkezett a honlapon keresztül, március 9-én már 8 rendelést vehetett fel a projektet működtető Caritasos csapat. Mindezek természetesen csak a honlapon keresztül érkezett rendelések.

Ami a látogatottságot illeti, az első hat hónap alatt 4200 személy látogatta meg a honlapot, mintegy 6750 alkalommal. Ez átlagosan több mint napi 30 látogatást jelent. A honlapot tartalmában is alaposan megnézik a látogatók, az átlagos látogatási idő 5 perc, a megnézett oldalak száma átlagosan 6,84 oldal/látogatás. A látogatók keresés (22,5%), közvetlenül (32,36%), illetve más oldalakról (45,13%) érkezve is megtalálják.

Folyamatosan gyűjtjük a fejlesztési ötleteket a honlaphoz, valószínűleg fejleszteni fogjuk az online megrendelési rendszert, a gazdák bemutatását, az oldalt interaktívabbá tesszük. A projektet vezető csapat is folyamatos kérésekkel, ötletekkel keres meg. Reméljük tehát, hogy a honlap a továbbiakban is dinamikusan fog fejlődni.

Amint azt Bányász József a Caritas Vidékfejlesztés igazgatója a Székelyhon.ro-nak elmondta, a Caritas Vidékfejlesztés egy képzést fog meghirdetni hamarosan azoknak, akik új ismeretekkel bővítenék tudásukat állattartás, növénytermesztés, tejfeldolgozás terén. A program elindítása előtt el kell jutni a termék olyan szintű feldolgozásához, hogy az legyen egészséges, megbízható, a törvényes előírásoknak megfelelő. Gyergyóban nem igazán tudnak őstermelőkről, ezért örömmel veszik, ha jelentkeznek.

Tags: Átalvető

Küldetésünk

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kapcsolat

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu