joomla templates top joomla templates template joomla

Civil-Gyergyó portál

 

civilgyergyo logoA gyergyói civil szervezetek portálja (www.civil-gyergyo.ro) 2005-ben indult a Progress Alapítvány támogatásával. Célja már kezdetekkor az volt, hogy segítse a gyergyói civil szervezetek közötti együttműködést, és a civil szervezetek híreit eljuttassa a helyi közösség minél több tagjához. Az oldal működtetését 2011-ben vette át a Műhely Egyesület és az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért. Az oldal teljes átalakuláson esett át, a szervezeti hírek mellett más hasznos anyagok is megtalálhatók lettek a gyergyói civil háló múltjával kapcsolatos anyagoktól kezdve friss eseménynaptáron át a szociális szolgáltatások katalógusáig.

2016-ban újabb fejlesztéseket sikerült megvalósítsunk. Sikerült frissíteni a honlap mögött álló Joomla tartalomkezelő rendszert, átalakítottuk az oldal arculatát. Helyi nonprofit szervezeteket kerestünk meg és egyeztettünk arról, hogyan tudnánk híreiket átvenni és megjelenteti, valamint egy népszerűsítő kampányt is szerveztünk. A fejlesztésnek köszönhetően sikerült kilencről tizennégyre emelni azon helyi nonprofit szervezetek számát, akik folyamatosan megjelentetik híreiket a portálon. Így most már egyházi, sport, ifjúsági, oktatási, kulturális, tudományos és szociális jellegű szervezetek hírei is olvashatók a portálon.

A szervezetek, intézmények listája: Szent István Plébánia, Örmény Katolikus Plébánia, Progym SK, Gyergyói Jövő SK, Városi Sport Klub, Gyergyói EKE, Gyergyó Terület Ifjúsági Tanácsa, Pro Terra Alapítvány, Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért, Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ, Gyergyószentmiklósi Fúvószenekar, Fogarasy Mihály Általános Iskola, Gyergyói Szemle Egyesület, Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont.

A honlapról továbbra is elérhetők különböző szociális jellegű projektek oldalai, valamint megtalálhatók a gyergyói civil háló történetével kapcsolatos archív újságcikkek, leírások.

civil gyergyo 2016

Tovább a honlapra >>>

Küldetésünk

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kapcsolat

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu