joomla templates top joomla templates template joomla

Max Weber partnerség (2011-2012)

II. Szociológus Napok

on . Beküldve: Max Weber

2szocnapok plakat

A Szociológus Napok egy háromnapos programsorozat, amelyet Március 22-24 között szervez a Max Weber Szakkollégium és a Babes-Bolyai Tudományegyetem Magyar Szociológia és Szocális Munkásképző Intézete, idén másodszorra, a tavalyi évi rendezvény sikerességének köszönhetően.

A rendezvény előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket foglal magába, különböző aktuális szociológiai tematikákat tárgyalva, neves erdélyi és nemzetközi szakértők közreműkődésével. A legnagyobb név kétségtelenül Rogers Brubaker, a Los Angeles-i egyetem professzora, de előadást tartanak Letenyei László, Kiss Dénes és Péter László egyetemi oktatók is.

A tavalyi év kerekasztal-beszélgetéseinek sikeressége révén az idén három témában lesz megszervezve „kocsma-asztal melletti" beszélgetés, szó lesz a civil tiltakozás új formáiról, a mozgalmakról, melyben mindenféle tüntetések, civil megmozdulások, szerveződések kapják a főszerepet, továbbá kerekasztal téma lesz, a dokumentumfilmkészítés és társadalomtudományok érintkezése Erdélyben, valamint a POSDRU projekt keretén belül megszervezett kutatás, mely a Romániai vállalkozók és vállalkozások témakörét járja körül. Előadóink között szerepel, Veres Valér, Horváth István és Kiss Tamás szociológusok, akik a népszámlálás eddig megjelent részleges adatai segítségével kívánnak összefüggéseket, konklúziókat levonni. A hazai előadók sorát bővíti Péter László, Kiss Dénes és Csata Zsombor szociológusok.

Az esemény honlapját, akárcsak a tavaly, idén is a Műhely Egyesület készítette, a rendezvény általános arculatához igazodva. A tavaly az I. Szociológiai Napok idején 1279 látogatást és közel 5000 oldalletöltést regisztráltunk a honlapon, mintegy 593 egyedi látogatótól. Reméljük, hogy a honlap segítségével idén is nagyban hozzájárulhatunk a rendezvény népszerűsítéséhez.

Küldetésünk

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kapcsolat

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu