joomla templates top joomla templates template joomla

Max Weber partnerség (2011-2012)

Felújítottuk a Max Weber Társadalomkutatásért Alapítvány honlapját

on . Beküldve: Max Weber

A Max Weber Társadalomkutatásért Alapítvány felkérésére partnerségre léptünk, melynek célja a maxweber.ro honlap korszerűsítése, online tudásműhely kialakítása. Első lépésben idén márciusban sikerült felújítani a honlapot, a régi adatok mögé új dinamikus tartalomkezelő rendszert és új arculatot készítettünk.

maxweber_roA Max Weber Társadalomkutatásért Alapítvány a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Szociológia tanszékének háttérintézménye, amely három feladatot lát el:

  • a kutatói tevékenységek és az egyetemi képzéssel kapcsolatos egyes programok számára non-profit jogi hátteret biztosít (vendégtanár-program, könyvtár-program, infrastuktúra-teremtés és fenntartás stb.)
  • a BBTE Szociológia Tanszék munkatársai számára kutatóintézetként szolgál;
  • a szociológus és antropológus diákok számára az elitképzést szolgáló szakkollégiumot működtet.

Elsősorban a szakkollégium fejlődése miatt volt szükség arra, hogy a régi elavult honlap helyett egy új, könnyen frissíthető honlapot készítsünk, amely lehetőséget biztosít a szakkollégistáknak különböző tartalmak gyors feltöltésére, a szakkollégium tevékenységének népszerűsítésére.

A honlap új címre költözött (maxweber.ro), megőrizte a régi tartalmakat új hírekkel és eseménynaptárral bővült. A közeljövőben az alapítvány munkatársai és a szakkollégisták azon lesznek, hogy az oldal tartalmát is naprakésszé tegyék, a távolabbi jövőben pedig újabb fejlesztéseket tervezünk:

  • szeretnénk interneten elérhetővé tenni az alapítvány teljes szakkönyvtárának katalógusát
  • valamint a kutatóközpont eddigi kutatásait és a kutatások nyomán megjelent publikációkat egyetlen adatbázisba foglalni, online kutatóműhelyt létrehozni
, TudásMűhely programunk keretében,

Küldetésünk

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kapcsolat

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu