joomla templates top joomla templates template joomla

BBTE Gyergyó (2010-2015)

Jól halad a középiskolás-kutatás

on . Beküldve: BBTE Gyergyó

A kolozsvári BBTE Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézete Erdély szintű reprezentatív mintán vizsgálja a középiskolás diákok értékrendjét, iskolai sikerességét, pályaválasztását

A szakmai gyakorlat tantárgy keretében végzett kutatásban a lekérdezés egészen jól sikerült, a legtöbb helyen sikerült kitölteni a kérdőíveket, és ahol nem, azt pótolták más iskolákkal. Néhány iskolát még igyekeznek elérni, de ettől függetlenül hamarosan kezdődik az adatok rögzítése és a feldolgozás.

Egyesületünk számára azért fontos ez a kutatás, mert a középiskolásoktól megtudhatjuk, hogy milyen szempontok szerint választják ki a települést, oktatási intézményt illetve szakot amelyen tovább szeretnének tanulni. Kíváncsiak vagyunk arra is, hogy milyen elképzeléseik vannak a szociológia, szociális munka illetve szociális menedzsment szakokról.

 

Küldetésünk

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kapcsolat

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu