joomla templates top joomla templates template joomla

BBTE Gyergyó (2010-2015)

Középiskolás-kutatást szervez a BBTE magyar szociológia tanszéke

on . Beküldve: BBTE Gyergyó

Erdélyi magyar középiskolások értékrendjét, iskolai sikerességét, pályaválasztását vizsgálja az a kutatás, amelyet a BBTE Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézete valósít meg a következő hónapokban. A szociológia szakon alapképzésben tanuló hallgatók dr. Kiss Dénes egyetemi adjunktus vezetésével Erdély szintű kutatást valósítanak meg, reprezentatív mintán. A kutatásban partnerként vesz részt a Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége, valamint a Műhely Egyesület részéről Dániel Botond doktorandusz is.

Egyesületünk számára azért fontos ez a kutatás, mert a középiskolásoktól megtudhatjuk, hogy milyen szempontok szerint válasszák ki a települést, oktatási intézményt illetve szakot amelyen tovább szeretnének tanulni. Kíváncsiak vagyunk arra is, hogy milyen elképzeléseik vannak a szociológia, szociális munka illetve szociális menedzsment szakokról.

Az eredmények nagyon fontosak és hasznosíthatóak lesznek a gyergyószentmiklósi kihelyezett tagozat tervezésekor, megvalósításakor, hiszen megtudhatjuk, hogy az erdélyi, székelyföldi magyar középiskolások számára mennyire vonzó Gyergyószentmiklós, a BBTE egy újonnan létrehozandó kihelyezett tagozata illetve a szociális menedzsment szakirány.

A kutatás a tanév második féléve során fog megvalósulni, néhány hónapon belül tehát eredményekre is számíthatunk.

Küldetésünk

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kapcsolat

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu