joomla templates top joomla templates template joomla

BBTE Gyergyó (2010-2015)

Elindult a segítő háló virtuális közösségi könyvtára

on . Beküldve: BBTE Gyergyó

A gyergyói fiatal segítő foglalkozásúak hálója 2011 júniusában alakult, egy szakmai-közösségi találkozó eredményeként. A résztvevők megfogalmazták igényeiket a létrejövő segítői hálóval szemben, ezek között volt a segítők közötti kommunikáció javítása, a közösség fejlesztése, szakmai bemutatkozási lehetőségek, közös tudástár kialakítása, képzések, szakmai rendezvények szervezése.

segitokonyvtarA Műhely Egyesület egy olyan projektet valósított meg, melynek célja, hogy a felmerülő igényekre válaszolva, bemutatkozási lehetőséget biztosítson a gyergyói segítők számára, segítse a tudásanyagok megosztását és ezáltal hozzájáruljon ezen közösség fejlődéséhez, a tagok közötti kapcsolatok erősödéséhez.

A projekt keretében a civil-gyergyó.ro portálon létrehoztunk egy virtuális közösségi könyvtárat (http://civil-gyergyo.ro/segito-halo/kozossegi-konyvtar.html), amelyre a segítők felvezethetik azokat a szakkönyveket amelyekkel rendelkeznek és amelyet társaiknak szívesen kölcsönadnának. Így a segítő háló tagjai jobban hozzáférnek a szakmai tudásanyagokhoz és a kölcsönadások által erősödik a segítők közötti emberi és szakmai kapcsolat is.

Szintén ezen a honlapon egy olyan online felületet is létrehoztunk, amelyen keresztül a segítő foglalkozásúak saját bemutatkozó adatlapot hoznak létre, ezáltal minden segítő megismerheti társai képzettségét, kompetenciáit, tudja, hogy mi az amiben rá számíthat, milyen ügyfelet küldhet tovább hozzá szakszerűbb segítségadásra.

A jelen pillanatig a következő eredményekkel büszkélkedhetünk:

  • A virtuális közösségi könyvtárba 2 személy és 2 intézmény (Caritas Családsegítő Szolgálat, Ifitéka) töltötte fel a könyveit
  • Jelenleg a virtuális közösségi könyvtár 83 könyvet tartalmaz 13 szakterületről (pszichológia, pedagógia, gyógypedagógia, karriertanácsadás, szociális munka, szociológia, stb)
  • A segítő háló tagjai közül 5 személy készítette el bemutatkozó oldalát

Reméljük, hogy egyre többen fognak bekapcsolódni, és egyre több szakkönyvet tudunk feltölteni virtuális közösségi könyvtárunkba.

A projekt a Communitas Alapítvány támogatásával valósult meg.

Küldetésünk

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kapcsolat

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu