joomla templates top joomla templates template joomla

BBTE Gyergyó (2010-2015)

Gyergyói segítők találkozója

on . Beküldve: BBTE Gyergyó

Kedden délután került sor első alkalommal a gyergyói segítő szakmában dolgozók találkozójára. A gyergyószentmiklósi Pro Art Galériában több mint 30 személy gyűlt össze azzal a céllal, hogy megismerjék egymást, egységesítjék céljaikat, feltérképezzék a problémákat.

 

A találkozót néhány gyergyói segítő foglalkozású személy kezdeményezte és szervezte (dr. Babos Hunor, Babos Judit, Fodor-Vanyó Mónika, Szabó Erzsébet és Vargyas-Moni Gabriella) az ismerkedés, az együtt gondolkodás, segítő háló építése, egymás kölcsönös segítése, az összefogás, az igények/elvárások feltérképezése, illetve a jövőbeli tervek megbeszélésének céljával.

 

A rendezvény bemutatkozással kezdődött, majd kiscsoportokban gyűjtöttük össze azokat az igényeket, elvárásokat amelyeket egy most létrejövő segítői hálóval szemben támasztunk, illetve azokat az ötleteket és felajánlásokat is, amelyekkel a magunk illetve szervezeteink nevében hozzá tudunk járulni a háló működéséhez, a gyergyói szociális élet fejlődéséhez.

 

A Műhely Egyesület valamint a BBTE leendő kihelyezett tagozatának képviseletében Dániel Botond vett részt a találkozón. A felmerülő igényekre való válaszként, valamint saját hozzájárulásként a következő felajánlásokat tettük:

  • A BBTE partnerségre hívja a szociális szolgáltatókat. A tanszék honlapján lehetőséget fogunk biztosítani arra, hogy a szociális szolgáltatások feltöltsék önkénteskedési lehetőségeiket, szakmai gyakorlati helyeiket, állásajánlataikat, valamint szakdolgozat témákat is javasolhatnak a végzős diákok számára. Ezáltal fejleszthetjük az egyetem gyakorlati képzését, a fiatalok munkaerőpiaci elhelyezkedését, valamint a gyergyói szociális hálót is.
  • Októbertől kezdődően egy szociális gazdasággal foglalkozó képzési programot indítunk, amelyen segítő foglalkozásúak részvételére számítunk. Felajánlottuk a résztvevők számára, hogy csatlakozhatnak a programhoz.
  • A segítők részéről felmerült az igény, hogy szükség lenne levezőlistára, adatbázisra a segítő foglalkozásúakról, szakmai anyagokról, szakkönyvekről. Egyesületünk nevében felajánlottuk, hogy a civil-gyergyó.ro portálon elkészítünk egy részt a gyergyói segítői háló részére, ahol mindezeket a funkciókat lehetővé tesszük. A munka júliusban kezdődik majd és szeptemberre készül el.

 

A jelenlévő segítők egyetértettek abban, hogy szükség van a háló létrehozására, egymás jobb megismerése mellett a szakmai együttműködések, a kliensek jobb kiszolgálása, a szakmai képességek fejlesztése (konferenciák, képzések, szakmai programok által) mind eredménye lehet a háló létrejöttének és működésének. A következő találkozó szeptember elejére várható, egyik témája pedig a civil-gyergyó portálon addigra létrejövő funkciókkal való ismerkedés, a honlap kezelésének megtanulása.

Küldetésünk

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kapcsolat

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu