joomla templates top joomla templates template joomla

Webműhely 1 (2010-2015)

Közösségi összefogás a faipari munkahelyek és a székelyföldi erdők védelme érdekében

on . Beküldve: Webműhely 1

arborhonlapNagypénteken került nyilvánosságra, hogy az osztrák tulajdonú Holzindustrie Schweighofer évi 800 ezer köbméternyi rönk feldolgozására képes üzem létesítését tervezi a Kovászna megyei Rétyen. Ez a helyi vállalkozók szerint hatalmas csapás lenne a székelyföldi fafeldolgozó iparra. Az ARBOR Vállalkozók Szövetsége és háromszéki civil szervezetek egyaránt tiltakozó akcióba kezdtek a beruházás megvalósulása ellen.

A tiltakozó akcióhoz sorra csatlakoztak a különböző székelyföldi és romániai vállalkozói szövetségek (ASIMCOV, Romániai Bútorgyártók Szövetsége, Csíki Vállalkozók Egyesülete, APROCOR Suceava, stb), civil szervezetek és magánszemélyek (a mai napig közel 700 magánszemély írta alá a háromszéki civil szervezetek által indított petíciót).

A Műhely Egyesületre ebben a kampányban igen fontos szerep jutott, mivel egyesületünk készítette és fejleszti az ARBOR Vállalkozók Szövetsége honlapját.

Az elmúlt napokban az ARBOR honlapját szinte teljes mértékben átalakítottuk. A honlapon a központi szerep a felhívásnak és a tiltakozó akciónak jut. 14 sajtócikk, fényképek, szövetségesek támogató nyilatkozatai, 10 videó, aláírásgyűjtési akció népszerűsítése került fel a honlapra, átalakítottuk a román és az angol nyelvű változatokat is. A különböző nyelvű változatok így a honlapon teljesen letisztultak lettek.

Fontos is volt az átalakítás, mivel a tiltakozó akciót igen nagy érdeklődés övezte. A honlap látogatottsága történelmi csúcsra ugrott, az elmúlt négy évben még soha nem volt ilyen sok látogató az oldalon. Márciusban 260, áprilisban pedig 639 látogatást regisztráltunk.

Egyesületünk számára is fontos Székelyföld gazdasági fejlődése, önállóságának, életképességének javulása. Fontosnak tartjuk mind a helyi munkahelyek megőrzését, mind az ésszerű erdőgazdálkodást, ezért szívesen állunk az ARBOR Vállalkozók Szövetsége és a háromszéki civil szervezetek mellé. Reméljük, hogy a tiltakozó akció sikeréhez a felújított honlap is hozzá tud járulni.

Tags: Arbor

Küldetésünk

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kapcsolat

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu