joomla templates top joomla templates template joomla

Szociális kerekasztal találkozókra nyertünk pályázatot

on . Beküldve: Szociális kerekasztal

communitas vizszintesGyergyószentmiklóson jelenleg mintegy 30 szociális szolgáltatás működik, több szervezet és intézmény keretén belül (mozgásfejlesztés sérült gyerekeknek, nappali foglalkoztató sérülteknek, családsegítő program, házi beteggondozás, idősotthonok, szeretetkonyha, hajléktalan szálló, délutáni oktatás, gyerekotthonok, stb.)

Néhány évvel ezelőtt 2008-2009-ben az akkor működő szociális szolgáltatások vezetői havi rendszerességgel, több alkalommal is találkoztak. A találkozók célja az volt, hogy keressék az együttműködési lehetőségeket, segítsenek egymás problémáinak megoldásában, keressék a közös tevékenységeket, stb. Tavaly egy szociológiai kutatást valósítottunk meg, amely során felmértük ezen szolgáltatások helyzetét, igényeit, önkéntesfoglalkoztatási gyakorlatát, közösségi kommunikációját. A felmérés eredményeként levelezőlistát, címlistát, katalógust hoztunk létre. A továbbiakban olyan igényekre kívánunk válaszolni, mint a szervezetek közötti kommunikáció javítása, hálózatosodás fejlesztése, a tudásanyagokhoz való hozzáférés javítása, a képzések, szakmai rendezvények szervezése, együttműködések elősegítése (pl. önkéntes igények közös hirdetése, szükségletek-felajánlások találkozásának segítése, stb).

Jelenlegi célunk a Szociális-Karitatív Kerekasztal újraindítása, a szociális szervezetek képviselőinek havi rendszerességű találkozójának megszervezése, megvalósítása, ezzel pedig a szervezetek közötti kommunikáció javítása, a hálózatosodás fejlesztése. Tavaly is pályáztunk már erre a célra, sikertelenül. Idén újabb pályázatot adtunk be a Communitas Alapítvány Művelődési Szaktestületéhez, most már sikeresen. Az alapítvány művelődési szaktestülete 700 lej támogatást ítélt meg számunkra.

A kerekasztal résztvevői havonta egy alkalommal találkoznak (a projekt keretében összesen 6 alkalommal). A találkozásoknak a Szociális Erőforrásközpont ad helyet. A találkozásokra 2013 május és október között kerül sor. Minden találkozónak konkrét témája lesz, a szociális szervezetek igényeinek megfelelően. Eddig az első két találkozó témáit határoztuk meg, a többi találkozó témája a felmerült igények alapján alakul ki. A májusi találkozó során a szociális erőforrásközpont tervezett tevékenységeiről beszélgetünk, júniusban pedig az Európai Önkéntes Szolgálatról, annak lehetőségeiről, hogy a gyergyói szociális szervezetek külföldi önkénteseket fogadhassanak.

A projekt működéséhez szükséges logisztikai és humán-erőforrás hátteret a Gyergyói Szociális Erőforrásközpont biztosítja. Jelen projekt keretében konkrétan a Gyergyói Szociális-Karitatív Kerekasztal találkozóihoz kapcsolódó költségekre pályáztunk, éspedig a találkozókon megbeszélt anyagok nyomtatási költségeire (papír és nyomtatófesték). A szükséges eszközöket a központ felszerelését célzó pályázatunkból, a protokollköltségeket saját erőből biztosítjuk.

Küldetésünk

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kapcsolat

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu