joomla templates top joomla templates template joomla

IV. Gyergyói Mentálhigiénés Napokat szervezünk

on . Beküldve: Gyergyói Mentálhigiénés Napok

gymnlogoIdén újra megszervezzük a Gyergyói Mentálhigiénés Napok konferenciát, a tavalyihoz hasonló időpontban, május 3-4-én, viszont új helyszínen, a gyergyószentmiklósi Szent István plébánián. Az idei rendezvény alcíme „Erőforrások a lelki egészség megőrzésében". Az érdeklődők idén is előadásokon illetve műhelymunkákon vehetnek részt.

Két magyarországi előadónk idén dr. Demetrovics Zsolt valamint dr. Hegyesi Gábor lesznek. Mindketten a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) tanárai. Demetrovics Zsolt szakpszichológus, addiktológus, Hegyesi Gábor pedig az ELTE szociálismunkás-képző tanszékének egykori vezetője. Ezen kívül Albert-Lőrincz Enikő, Berszán Lídia és László Éva (mindannyian a BBTE tanárai) tartanak előadásokat.

Amiről az előadásokon szó lesz: A kockázati magatartások pszichológiai háttere; közösségi erőforrások felkutatása és felhasználása a szociális munka prevenciós és probléma-megoldó folyamatában; a szakmai közösségekben rejlő erőforrások; az internet mint potenciális erőforrás illetve veszélyforrás; a szociális intézményekben dolgozó segítők erőforrás-szükséglete.

A műhelymunkákat idén két időpontban szervezzük, így lehetőség lesz arra, hogy az érdeklődők nem csak egy, hanem két műhelyen is részt vehessenek. Az első két műhely témája a gyászfeldolgozás önsegítő csoportban illetve a pozitív pszichoterápia alkalmazása az egészségmegőrzésben; a második műhelyek témái pedig a segítők lelki egyensúlyának megőrzése illetve a hit mint erőforrás.

A konferencia pénteken délután 15 órakor kezdődik és szombaton este 19 órakor ér véget.
A rendezvény szervezői: Babes-Bolyai Tudományegyetem Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézete, gyergyószentmiklósi Műhely Egyesület, Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért.

Partnerünk a Szent István Római Katolikus Plébánia, illetve a Gyulafehérvári Caritas.

Támogatónk Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata illetve három pályázatot is írtunk az elmúlt időszakban a Communitas Alapítványhoz valamint a  Bethlen Gábor Alaphoz. Mindhárom pályázatunk jelenleg még elbírálás alatt van.

Küldetésünk

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kapcsolat

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu