joomla templates top joomla templates template joomla

Civilised to ruralise: előkészületek

on . Beküldve: Civilised to Ruralise

ruralise2012 június 22 – 24, Alsópetény. "APV"... hogy mit jelent, azt még a Google sem tudta, de hívtak, hát elmentem.

Kiderült, hogy ez a bizonyos hétvége a részletesebb szervezésről fog szólni. "Mit kell szervezni egy táboron, ami már meg van szervezve?" lett volna a következő kérdés, amire a lehető legjobb válasz adatott: semmit sem kell, de bármit lehet... és ez lenne az egész "Civilised to ruralise" tábor egy mondatban, ha lenne szükség ilyesmire.

A csapatvezetők szűk köre gyűlt össze ezen a hétvégén és szinte el sem kezdtük, az idő megállt. Három napon át folyt az ismerkedés, a teafőzés, a beszélgetés, és azt hiszem örökre meg fog maradni a hangulata. Kilencen voltunk összesen, két portugál, egy ír, egy felvidéki, négy hazai és én Erdélyből. Kiderült, hogy bár a Föld más-más pontjáról érkeztünk, mégis ugyanazt a világot álmodjuk, ami viszont végtelenül sokszínű. A szervező csapat nagyon felkészült volt, a többiek pedig rendkívül kreatívak. Kibővítettük a programot, gyakorlatiasabbá és alternatívabbá tettük azt, olyanná amilyenek mi voltunk.

Az előkészületekkel nem sokat haladtunk, csupán egy jurtát sikerült felépíteni a négy szükségesből, azt is utolsó éjszaka. (Valójában ez a feladat, csak B-terv lehetett, arra az esetre, ha nem lenne egyéb közös témája a társaságnak, mert a jurták végül kész lettek nélkülünk is.) Ezután, megbeszélve a további teendőket, nagy ölelkezésnek járva a végére, indultunk Vác fele, probálva visszaemlékezni a megszokott nagyvilági szerepünkre, telefonszámainkra és mindarra, ami ebben az álomvilágban eltöltött három nap alatt egyáltalán nem hiányzott.

Mihálydeákpál Gábor

Küldetésünk

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kapcsolat

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu