joomla templates top joomla templates template joomla

Forrásműhely (2011-2012)

További négy pályázatot írtunk Hargita Megye Tanácsához

on . Beküldve: Forrásműhely

Lejártak a 2012-es pályázati határidők Hargita Megye Tanácsánál. A kulturális kiíráson kívül leadtunk három pályázatot a turisztikai, egyet pedig az ifjúsági programra a Csiky Kert Dendrológiai Park Egyesület, a Gyergyószárhegyi Torzsások Turisztikai Egyesület és a Pro Terra Alapítvány számára.

A Csiky Kert Dendrológiai Park Egyesülete a kertben levő 3 forrást szeretné felújítani, a források környékét rendbetenni, információs táblákat kihelyezni. Ezen kívül másik projekjükben 1 kilométer turistaösvény kialakítását tervezik a kert nyugati részén, padokkal, szemetesekkel. 

Harmadik pályázatunk ugyancsak turistaösvények létrehozásáról szól. A Gyergyószárhegyi Torzsások Turisztikai Egyesülete a "Szármány turista ösvény" létrehozását tűzte ki célul. Az ösvény útvonala Gyergyószárhegy és Güdüc között húzódik. A múlt évben Hargita Megye Tanácsa segítségével felújított Hidegkút forráshoz vezető turistaösvény a Szárhegyi Ferences Kolostortól indul majd és olyan helyeken vezet keresztül mint a XV. században épített Szármány-hegyi Kápolna, a híres szárhegyi Kerek erdő vagy a Cégéres forrás.

Ifjúsági program kiírására a Pro Terra Alapítvány számára készítettünk pályázatot, melynek címe "Hagyományunk nyomában". A projekt célja, hogy megismertesse a fiatalokkal a magyar népi motívumokat és szimbólumokat így egy kirándulás keretén belül Máréfalvára és Zetelakára szállítják a gyerekeket székely festett kapuk tanulmányozása céljából. A tanulmányi kirándulás után lehetőség lesz a látottakat műhelymunka keretén belül megörökíteni, kézműves alkotásokat készíteni.

Reméljük, hogy minél több pályázat elnyeri az elbírálók tetszését is.

Küldetésünk

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kapcsolat

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu