joomla templates top joomla templates template joomla

Forrásműhely (2011-2012)

Gyergyónak a két százalékot!

on . Beküldve: Forrásműhely

Gyergyónak a két százalékot! - első alkalommal hirdeti meg közös kampányát a Gyergyói Hírlap, a Székelyhon.ro hírportál és a gyergyószentmiklósi Műhely Egyesület. A tájékoztató kampány célja, hogy minél több civil szervezetnek lehetősége legyen bemutatkozni a nagyközönség előtt, ismertetni tevékenységét, ugyanakkor az adófizető polgároknak alkalmuk legyen arra, hogy megismerve a gyergyószéki szervezetek tevékenységét, adójuk két százalékát ezek javára ajánlják fel.

A Csíkban immár harmadik alkalommal sorra kerülő kampányhoz hasonlóan a Gyergyói Hírlap és a Székelyhon.ro hírportál a kampány során lehetőséget biztosít a gyergyó-medencei civil szervezetek számára, hogy bemutassák tevékenységüket az újság hasábjain, illetve a világhálón.

A civil szervezetek egy jelentkezési űrlapot kell kitöltsenek a Műhely Egyesület által működtetett Civil-Gyergyó.ro honlapon március 14-ig.

Azok a civil szervezetek vehetnek részt a Gyergyónak a két százalékot! kampányban, melyeknek volt tevékenységük a 2010-es évben.

Jó tudni, hogy a két százalék felajánlása - amelynek határideje május 16 - nem kerül semmibe az adófizetőknek, viszont ha nem teszik meg, akkor az államkincstárt gyarapítja ez a pénz ahelyett, hogy itt maradna. A felajánláshoz a magánszemélyek, alkalmazottak a 230-as formanyomtatványt használhatják, míg az egyéni vállalkozók a 200-as nyomtatvány megfelelő részébe kell beírják a támogatni kívánt szervezet adatait.

Küldetésünk

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kapcsolat

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu