joomla templates top joomla templates template joomla
×

Üzenet

Failed loading XML...

Szakdolgozat témák szociális munka hallgatóknak

A gyergyószentmiklósi Műhely Egyesület 2012 április-május folyamán a BBTE Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézetével közösen egy felmérést valósított meg a gyergyószentmiklósi szociális szolgáltatások helyzetéről. A kutatás során 29 szolgáltatást sikerült felmérni.

Akkor a szociális szolgáltatások vezetőit arról is megkérdeztük, hogy programjaik keretében fogadnának-e önkénteseket, szakmai gyakorlatozókat, illetve végzős hallgatókat akik a szakdolgozatuk elkészítéséhez szükséges kutatásokat, beavatkozó programokat náluk valósítanák meg. A szándékunk ezzel az volt, hogy a gyergyószentmiklósi szociális munka képzésben részt vevő egyetemi hallgatók számára jelenleg és hosszú távon is helyi szakmai gyakorlatozási illetve szakdolgozatírási lehetőségeket biztosítsunk.

Tervünk első fele sikerrel járt, a felmérés során mintegy 10 szociális szolgáltatás körülbelül 20 témát ajánlott fel végzős egyetemisták számára a szociális munka különböző területeiről. A témák nagyon szerteágazóak, így sok hallgató megtalálhatja szakmai érdeklődésének megfelelő feladatot: idősek csoportja, önkéntes menedzsment, önkéntesek motivációja, prevenciós munka, demens betegek ellátása, foglalkoztatás szerepe időskorban, korai fejlesztés, szenvedélybetegségek, gyermekvédelem, szociális szolgáltatások menedzsmentje, fiatalok aktivizálása, fiatalokkal való munka, daganatos betegek önsegítő csoportja, középiskolások dohányzási szokásai, prevenciós munka, családi háttér hatása tanulmányi eredményekre, stb.

A szolgáltatások egy része mentort is tud biztosítani a hallgató számára, így a vezető tanár mellett helyi szakember is segítheti a munkájukat.

Reméljük, hogy már az idei végzős évfolyam hallgatói között lesz olyan, aki ezekből a témákból választ.

Az erőforrásközpont hírei

A Civil-Gyergyó hírei

A Szociálisháló.ro hírei

Küldetésünk

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kapcsolat

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu