joomla templates top joomla templates template joomla

Szociálisháló.ro portál

 

A szociálisháló.ro az erdélyi magyar szociális tevékenységű nonprofit szervezetek információs portálja. A 2015-ben indult honlapon hírek olvashatók a szervezetek tevékenységéről és a szociális szféra eseményeiről, megtalálható az erdélyi magyar szociális szervezetek kereshető online katalógusa (jelenleg 160 szervezet adatlapjával), valamint egy olyan felület amelyen a szervezetek szakmai erőforrásokat érhetnek el.

szocialishaloportal 

Tovább a honlapra >>>

Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont

 

eroforraskozpontlogoA Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont szakmai erőforrásokat, útmutatást és támogatást biztosít a szociális háló szereplői (nonprofit szervezetek, szolgáltatók, szakemberek, szociális szakon tanuló egyetemisták) számára a térség szociális hálójának fejlesztése, a helyi közösség életképességének növelése érdekében.

Az erőforrásközpontot 2015-ben alapítottuk és azóta közösen működtetjük az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért egyesülettel. Jelenleg 28 kisebb-nagyobb projektet, szolgáltatást működtetünk egy 11 fős, önkéntesekből álló, csapattal. Jelenleg ez egyesületünk legfontosabb projektje.

Az intézmény főbb tevékenységi területei: szociális háló fejlesztése, társadalomkutatások, képzési programok szervezése, tehetségtámogató programok, megvalósítása, szakmai erőforrások biztosítása.

 

eroforraskozpont honlap 

Tovább a honlapra >>>

Bemutatkozás

A Műhely Egyesületet 2010-ben hoztuk létre Gyergyószentmiklóson.

Az egyesület lapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, ifjúsági, oktatási, gazdasági valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kezdetben négy fontos programba csoportosítottuk tevékenységeinket, amelyeknek a TudásMűhely, ForrásMűhely, WebMűhely és TurizmusMűhely nevet adtuk. Ezek keretében számos oktatási, kutatási és fejlesztési projektet valósítottunk meg, pályázatíró csoportot működtettünk, nonprofit szervezeteknek biztosítottunk ingyenes tárhelyet honlapjaik számára, honlapokat készítettünk szervezeteknek, intézményeknek, vállalkozásoknak, valamint egy turisztikai portált tartottunk fent a térség turizmusának fejlesztése érdekében. --> Bővebben a régi programjainkról...

Egyesületünk életében egy új szakasz kezdődött 2015-ben, amikor az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért egyesülettel közösen megalapítottuk a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpontot. Tevékenységeinket jelentősen átalakítottuk és minden energiánkkal az erőforrásközpont működtetésére és fejlesztésére koncentráltunk. Jelenleg 28 kisebb-nagyobb projektet, szolgáltatást működtetünk egy 11 fős, önkéntesekből álló, csapattal. Régi programjaink közül csak a Civil-Gyergyó portál és a WebMűhely maradt meg (utóbbi is korlátozott formában), később viszont sikerült elindítsuk a szociálisháló.ro portált az erdélyi magyar szociális tevékenységű szervezetek számára.

 

Civil-Gyergyó portál

 

civilgyergyo logoA gyergyói civil szervezetek portálja (www.civil-gyergyo.ro) 2005-ben indult a Progress Alapítvány támogatásával. Célja már kezdetekkor az volt, hogy segítse a gyergyói civil szervezetek közötti együttműködést, és a civil szervezetek híreit eljuttassa a helyi közösség minél több tagjához. Az oldal működtetését 2011-ben vette át a Műhely Egyesület és az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért. Az oldal teljes átalakuláson esett át, a szervezeti hírek mellett más hasznos anyagok is megtalálhatók lettek a gyergyói civil háló múltjával kapcsolatos anyagoktól kezdve friss eseménynaptáron át a szociális szolgáltatások katalógusáig.

2016-ban újabb fejlesztéseket sikerült megvalósítsunk. Sikerült frissíteni a honlap mögött álló Joomla tartalomkezelő rendszert, átalakítottuk az oldal arculatát. Helyi nonprofit szervezeteket kerestünk meg és egyeztettünk arról, hogyan tudnánk híreiket átvenni és megjelenteti, valamint egy népszerűsítő kampányt is szerveztünk. A fejlesztésnek köszönhetően sikerült kilencről tizennégyre emelni azon helyi nonprofit szervezetek számát, akik folyamatosan megjelentetik híreiket a portálon. Így most már egyházi, sport, ifjúsági, oktatási, kulturális, tudományos és szociális jellegű szervezetek hírei is olvashatók a portálon.

A szervezetek, intézmények listája: Szent István Plébánia, Örmény Katolikus Plébánia, Progym SK, Gyergyói Jövő SK, Városi Sport Klub, Gyergyói EKE, Gyergyó Terület Ifjúsági Tanácsa, Pro Terra Alapítvány, Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért, Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ, Gyergyószentmiklósi Fúvószenekar, Fogarasy Mihály Általános Iskola, Gyergyói Szemle Egyesület, Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont.

A honlapról továbbra is elérhetők különböző szociális jellegű projektek oldalai, valamint megtalálhatók a gyergyói civil háló történetével kapcsolatos archív újságcikkek, leírások.

civil gyergyo 2016

Tovább a honlapra >>>

Az erőforrásközpont hírei

A Civil-Gyergyó hírei

A Szociálisháló.ro hírei

Küldetésünk

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kapcsolat

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu