joomla templates top joomla templates template joomla

Szociális központ Alfaluban

on . Beküldve: Uncategorised

Községi utak felújítása, víz- és csatornahálózat bővítése, szociális központ létesítése, a faluközpont teljes felújítása – ezek azok a nagyobb lépések, melyeket Gyergyóalfalu önkormányzata az Európai Unió Nemzeti Vidékfejlesztési Programja keretében nyert pályázata révén valósíthat meg. A 2,5 millió euró összértékű befektetés hatalmas előrelépést jelent a gyergyószéki községnek.

alfalu_guszti_kert_bA Guszti-kertben szociális központ épül. Ez az épület fog helyet biztosítani az otthoni beteggondozó, illetve a falugondnoki szolgálatnak, a tervek szerint a Csaba testvér által felkarolt, szociálisan hátrányos helyzetű gyerekek délutáni foglalkoztatása is itt kap majd helyet, ugyanakkor az épületnek, a benne kialakított vendégszobákkal közösségi jellege is lesz. „Ha valaki esetleg egy természeti csapásból adódóan hajléktalanná válik, normális szálláskörülményeket lehet majd itt biztosítani, konyhája, ebédlője lesz” – mutatott rá az esetleges lehetőségekre György István.

Bővebben: http://szh.ro/hirek/faluszerte/a-munkagepektol-zajos-jelenleg-alfalu

Küldetésünk

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kapcsolat

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu