joomla templates top joomla templates template joomla

Communitas pályázataink, 2012

on . Beküldve: Forrásműhely

communitas kicsiA ForrásMűhely pályázatíró csapatának idén 5 pályázatot sikerült leadnia a Communitas Alapítvány kiírására: két pályázatot az Ifjúsági, illetve három pályázatot a Művelődési Szaktestülethez.

Az ifjúsági programra az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért nevében pályáztunk egy forrásteremtő képzés valamint a III. Gyergyói Mentálhigiénés Napok megszervezésére. A művelődési programoknál pedig pályázatot készítettünk Gyergyószentmiklós épített örökségének feltárására és népszerűsítésére, az Örmény Művészeti Fesztivál megszervezésére valamint a Pro Terra Alapítvány által szervezett tanulmányi kirándulásra is.

A Forrásteremtő képzésre április 28-án kerülne sor. A program keretében fiatalok ismerkedhetnek a pályázatírással illetve más forrásteremtő technikákkal. A képzést Csáki Rozália tréner, a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány ügyvezető igazgatója tartaná. Ez a képzés a ForrásMűhely csapat számára is igen fontos lenne, jó alkalom a továbbfejlődésre.

A Gyergyószentmiklósi Örmény Katolikus egyesület idén is megszervezi az Örmény Művészeti Fesztivált, a Pro Terra Alapítvány pedig egy tanulmányi kirándulással egybekötött kézműves műhelyt tervez. Ezekre a programra már írtunk egy-egy pályázatot Hargita Megye Tanácsához, most a Communitas Alapítvány támogatását is kértük. 

Újdonság viszont Gyergyószentmiklós város épített örökségének népszerűsítését célzó projekt, amelyet az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért nevében adtunk be. A projekt célja, hogy szakszerű fényképes leírások szülessenek gyergyószentmiklósi kulturális értékkel bíró épületekről. Köllő Miklós műépítészt kértük fel erre a feladatra, a tervek szerint 30 épületről születik majd leírás, mint például templomokról, kápolnákról, vizimalomról, stb. Az elkészült anyagokat az egyesületünk által működtetett gyergyóiturizmus.ro portálon fogjuk népszerűsíteni.

 

Küldetésünk

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kapcsolat

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu